Juttelin tänään kiinalaisen kollegan kanssa niitä näitä ja tuli puheeksi kartat. Meikäläisellehän se on elinehto, että tietää missä sijaitsee ja jos jonnekin on menossa kartan kaivaa esiin. Mutta ei kiinalaisille (meikä yleistää satasella juu, eli ymmärrän, että tossa pikku joukossa on muutama karttojen ystäväkin), heille tuntuu riittävän se, että voi kysyä toisilta osoitetta ja päästä siten perille.

Ehkä toi on synkassa ton soljuvan liikenteen kanssa, eli mennään vaan ja jos tulee ongelmia kierretään ja jos tulee lisää ongelmia keksitään uusi tapa kiertää se. Ei voi muuta kuin ihailla ja hämmästellä.

Pari kertaa, kun olen taksille kartalla yrittänyt jotain sohia on jäänyt matka tekemättä mutta iloisia poikkeuksiakin on löytynyt kun ei ollut kohdepaikan osoitetta. Nyt kun olen kiinan kielen suurlähettiläs olen yrittänyt paikallista ostaria taksille sanoa, mutta ei mene perille sitten missään. Kun näytän lappua sanoo kuski täysin samoin kuin minäkin sanoin (no okei, hiukan on eri kuuloista, täytyy myöntää ;-).

Mutta nyt nukkumaan, niin jaksaa taas takseilla ja heräillä.