Kävin päivällä Xixi-elektroniikkahelvetissä ja ostin Satulle iPod Nanon, itselleni iRiver-795:n ja kameraksi Canon Ixus 55:sen gigan muistilla ja lisäakulla. Ixus oli hiukan alle 3200RMB eli 320EUR (suomessa 370EUR) eli hiukan halvemmalla mutta kylla se täälläkin maksaa.

Tuon jäljiltä kun yritin hankkia taksia oli aidosti ongelmia saada sitä mutta puolen tunnin odottelun jälkeen vihdoin lykästi (mikä on pientä seuraavaan tilitykseen verrattuna).

Töistä kotiin tultua syötiin ja lähdettiin koko konkkaronkka ostamaan pienille uusia vaunuja missä saa selkänojan laskettua uniasentoon niin on helpompi sitten reissata Koreassa. Saamme lennossa taksin asuinalueeltamme ja menemme suoraan kauppaan mistä ostamme sitten hienot vaunut. Käymme sen jälkeen kaupassa ostamassa perussapuskaa ja lopuksi ranskalaisessa konditorioleipomossa ostamassa patonkia ja oikeata (toivottavasti ei makeata) leipää. Täällä tuppaa laittamaan sokeria kaikkiin leipiin joten kunnon ruisleipää alkaa olla oikeasti ikävä.

En tiedä mikä tänään tökki, oliko kyseessä se, että huomenna on paikallinen kansallispäivä ja suurin osa Kiinalaisista taksikuskeista on lomilla toisella puolta kiinaa vai muuten vaan huono aika yrittää saada taksia. Mutta kahdeksan jälkeen kun meillä oli kaikki ostokset tehty ja oli kotiinlähdön aika emme saaneetkaan taksia sitten millään.

Takseja kyllä oli paljon liikenteessä mutta kaikki oli varattuja (täällä kiinassa niissä on tuulilasin alaosassa keskellä semmoinen valohäkkyrämerkki mikä kertoo, että on vapaa uusille asiakkaille, sitten vaan heilutetaan ja taksi pysähtyy kohdille, helppoa ja toimivaa). Joten siirryimme hiukan eri kohtaan eli kahden kadun risteykseen, niistä kokemuksemme mukaan saa paremmin taksin, kun on enemmän mistä valita mutta ei onnistunut sieltäkään. Vauvat oli tässä vaiheessa hikisiä ja osittain nukkuivatkin kantoliinoissa, esikoinen kitisi ja valitti väsymystään. Me itse olimme luonnollisesti täysin hikoontuneita eli olisi toivonut jostain saavansa taksin.

Mutta ei, kävelimme toisen kadun pätkän ja uudessa risteyksessä taas katselimme kun varatut taksit menivät vain ohitsemme. No päätimme lähteä kävelemään Xi Hun rantaan eli paikallisen järven rantaa missä yleensä on hyvin takseja. Tässä vaiheessa on mennyt jo pari tuntia aikaa ja alamme olemaan jo aika väsyksissä, törmäämme matkalla McDonaldsiin ja menemme sinne syömään iltapalaa ja keräämään voimia. Vaavit saa kiitettävästi huomiota niinkuin kaikkialla, naiset ovat yleensä ihan mehuissaan heistä mutta niin taitaa olla miehetkin.

No mäkkärin jälkeen kävelemme vielä lisää kunnes olemme järven rannassa ja sieltä puolen tunnin odottelun jälkeen onnistumme saamaan taksin ja pääsemme onnellisesti kotio. Kotiutumisaika oli 23:40 eli kotimatka otti semmoiset kolme ja puoli tuntia. Ulkona oli koko tuon ajan semmoiset 30 astetta lämmintä joten alkoi mennä nestehukan puolelle vaikka koko ajan jotain joikin.

No huomenna vaavit toivottavasti nukkuu pitkään niin itsekin saa levättyä. Vaimo menee kampaajalle jos kykenee ja meikäläisellä ansaittu kotipäivä lasten kanssa. On ihan mukava olla lomilla koko ensi viikon. Täällä kansallispäivän jälkeen on seuraava viikko lomaa, mutta jälkimmäinen viikonloppu pitää olla töissä ellei ota vuosilomaa siihen.