Töistä en hirveästi ole kirjoitellut, mutta kirjoitetaan nyt sen verran yleisesti, että työn tempo täällä on jotenkin kahta verroin kovempaa/rankempaa. Ehkä se johtuu siitä, että toimitaan pelkästään vieraalla kielellä mutta sitähän minä tein Suomessakin.

Paikalliset on todella kovia vääntämään hommia ja sitä huomaa, että itsekin lähtee mukaan samalla temmolla. Helposti käy niin, että tunnin aamusta ottaa rauhallisemmin ja sitten kun paikalliset ilmaantuu työpaikalle alkaa todellinen töiden teko ja yhtäkkiä päivä onkin ohi. Samoin menee työviikot, niinkuin tämäkin viikko, maanantaina aloitetaan hommat suurin odotuksin, perjantaina todetaan, että viikko meni, mutta ei kovinkaan suurta edistystä.

No joka tapauksessa kova työtahti tuntuu siinä, että on ihan puhki aina iltasin ja viikonloppuisin (varsinkin jos vetää kahtena iltana lärvit) mutta olen pyrkinyt urheilemaan ja rauhoittumaan mutta nukkumisen kanssa on vielä tekemistä (pitäisi varmaan mennä nukkumaan ;-).

Sen huomaa, että kunnon mättömusiikki auttaa stressiin ja olenkin kuunnellut YUP:tä täälläoloaikana jonkin verran. Koneellaollessa kuuntelen edelleen Eminemin Criminalin ja sitten Living Colouria. Juuri nyt kuuntelen Värttinän Kokko-levyä. Ei taida olla ihan linjassa tuon muun musan kanssa kuten ei Eminemkään nyt kun tuota tarkemmin miettii.
Perus kuorokama kuten Rajaton toimii sekin hyvin varsinkin kun on kunnon surroundsysteemit, vielä kun oppisi käyttämään noita. Pitää kaivaa netistä manuska...

Tossa viikolla kävin joka päivä hiukan pohjoisosissa kaupunkia ja kuljin sinne niinkuin aina taksilla. Sinne meno luonnistui ihan hyvin, mutta sitten kun piti päästä sieltä pois tuli vaikeuksia kun yleensä taksit oli menossa varikoille ja monet taksit eivät tienneet työpaikkani osoitetta. Yleensä näissä tilanteissa kuski sanoo, että ei onnistu ja heittää taksista ulos mutta kerran näin ei käynyt. Hän sitten viittoili, että mihin suuntaan lähdetään, että kierretäänkö vasemmalta vai mennäänkö suoraan ja näytin, että suoraan. Siitä sitten lähdettiin hillittömässä ruuhkassa motskaritietä tohottamaan eikä kummallakaan ollut ihan täyttä varmuutta mistä liittymästä pitää kääntyä.

Sitten jossain vaiheessa hypättiin pois isolta tieltä ja yritin katsoa kadunkulmista missäköhän sitä ollaan. Kaikki näytti tutulta mutta ei kuitenkaan niin tutulta, että olisi voinut sanoa, onko oikea poikkikatu. Kaivoin turistikartankin esille ja katsoin missä oltiin ja lopulta pääsin kartalle ja näytin kuskillekin mihin pitää kääntyä ja mennä. Olimme ajaneet aika monesta risteyksestä ohitse, koska ei saanut saanut kääntyä vasemmalle mihin olimme menossa. Lopulta siten löytyi risteys mistä käännyttiin ja useamman korttelin jälkeen meikä neuvoi zuobian ja youbian (vasemmalle ja oikealle, lausutaan suobiän ja joubiän eli muistisääntönä vasemmalle mennään suolle päin ja oikealla räpäten, jou jou nääs) jolloin pääsimme oikealle tielle ja takaisin työpaikalle ja sählyä pelaamaan. Täällä ruuhkat on todellakin ruuhkia ja kehäykkösen ruuhkat ei tunnu tämän jälkeen missään.

Kerrottakoon tässä, että osaan sanoa nykyään taksille, että aja suoraan. En muista miten se kirjoitetaan mutta sanotaan jotenkin tyyliin "itsitse". Toihan ei suomalaisen korvaan tuo mitään mieleen eli on vaikea kehittää tuohon mitään muistisääntöä, mutta englannista löytyy tuohonkin apu, sehän on "eat shit sir" nopeasti lausuttuna. Mistäköhän johtuu, että meikäläistä naurattaa kun neuvon takseja ajamaan suoraan? Eikä tuossa ole sitten mitään  rasismia eikä mitään, pelkästään takuuvarmasti toimiva muistisääntö (antakaa minulle anteeksi, meikä on väsy ja elää vieraassa kulttuurissa).

Tämän viikkoinen KFC saldoni on neljä käyntiä ja yhdesti söin kiinalaisessa pikaruokapaikassa. Eli ei hampparia ja ranskalaisia kiitos vähään aikaan. Työpaikan viereinen "lammaspaikka" oli tänään viimeistä päivää muuton takia auki eli lampaan syönti vähenee huomattavasti minulta.

Olen pari kertaa käynyt töiden vieressä kasvispaikassa missä on siinä mielessä hauska menu, että sieltä voi tilata mm. lihapullia, kanaa, makkaraa, kalaa jne. Kaikki on tietenkin kasviksista ja soijasta valmistettuja mutta ulkonäkö menee kyllä täydestä. Eräs työkamu kutsui paikkaa osuvasti "feikkiravintolaksi". Mutta nakit ja lihapullat maistuu loistavalta ja paikka on muutenkin hyvällä maulla sisustettu.