Eilen kun rantauduimme tänne Seouliin totesin jo kentällä, että känny ei löydä kenttää ja nyt tänään kun tarkistin oikein netistä löysin, että Koreassa toimii kaksi CDMA verkkoa (3G) ja ei ollenkaan GSM:ää joten turha soitella. Skypestä voi tosin tavoittaa jos kiinnostaa rimpautella. Ja sähköpostilla myös.

Eilinen yleisfiilinki, että täällä on kaikki kehittyneempää (kehityneeempää kuin Kiinassa ja myös Suomessa) tuntui jatkuvan tänäänkin. Se, että täällä on 3G verkko, aika monen katon päällä hirveitä mainosscreenejä, kaikilla hirveästi digikameroita sun muita tuntuu jotenkin omituiselta. Vaurautta näkyy joka puolella mutta kyllä täällä kerjäläisiä ja mörrimöykkyjäkin (eli tulee fiiliksiä, että tämä on Aasian Suomi).

Kiinaan verrattuna täällä on käytöstavoissa se ero, että täällä kumarrellaan joka otteessa. Kiinasta kumartelu on kitketty pois monta vuosikymmentä sitten mutta täällä sitä näkee aika paljonkin erilaisissa tilanteissa. Pilvenpiirtäjät täällä on jo rakennettu, Kiinassa niitä on paljon vielä rakenteilla eli ehkä Hangzhoussakin näyttää tältä kahdenkymmenen vuoden päästä.

Myös temppeleitä ja uskonnollisuutta näkyy enemmän. Tiedän kyllä, että Hangzoussakin on temppeleitä, mutta täällä ne on jotenkin näkyvämmin esillä. Tässä hotellin vieressä on aika iso budhalaistemppeli, kartassa näkyy hakaristin peilikuva tuon kohdalla eli tulikohan tuo Intialaisesta kulttuurista vai mistä en muista. Jotenkin tuntuu, että tämä aasialainen kulttuuri menee meikäläisen kohdalla harakoille, kun ei ole perehtynyt asiaan eikä tiedä kunnolla taustoja eikä historiaakaan. Tosin nythän sitä on tilaisuus ja ylihuomenna olisi tarkoitus mennä katsomaan paikallista palatsia, matkaoppaassa oli hulppeita kuvia, ehkä meikäläiselläkin on kohta laittaa tänne omia versioita.

Tässä vaimo tutkii karttaa ja pikkaset apuna:
12190.jpg

Shakkimatsi esikoisen kanssa (päättyi ratkaisemattomaan):
12191.jpg

Suom...eikun Korean kesässä:
12192.jpg

Paikallisessa katuvilinässä:
12189.jpg