Tänään sitten saatiin petroolia, setä tuli ovelle pimputtelemaan kumihanskat käsissä. Menin sitten näyttämään paikkoja, auton lavalla oli miljoona tonkkaa täynnä petroolia, kumiletku auton päässä tynnyriin, välissä sähköpumppu ja toinen pää ihkauuteen petroolisäiliöön. Täytössä ei kauan nokka tuhissut, ihmetteli ääneen, että mites tähän meni vain sata litraa? Syynä tietenkin se, että meidän 180 litran tankki onkin 100 litraa! Tämä määrä maksoi 450RMB, ei ollut antaa kuittia kun esitäytetty kuitti oli 180 litralle, lupasi tuoda myöhemmin (näin E tulkkasi kun hänelle soitimme, lisäksi lupasi aloittaa neuvottelut isommasta tankista).

Laitoin välittömästi koneen laulamaan ja heti rupesi lämmintä sisään pukkaamaan, kyllä polttoöljy (petrooli) on tehokasta ainetta. Hiukan myöhemmin kun pikkaset olivat päikkäreillä otin parit kuvat:
22803.jpg

Vasemmalla vanha keskuslämmitysilmapumppu mistä loppui tehot kesken, sitten pieni pömpeli välissä lämmittää go:n peluuhuonettamme, hiukan taempana ensin 180 l (=100l) tankki ja sen takana itse polttosysteemi mistä lämpö siirtyy putkia pitkin sisään huonekohtasille tuulettimille. Hauskana yksityiskohtana lahot puutarhajakkarat tuon tankin alla mistä jo ehdinkin megavalitusmeilissä E:lle valittamaan. Kumma juttu, että asennustiimillä ei ollut mitään pysyvämpää ratkaisua.

Toinen asennusmoka minkä huomasin oli sähkökaapilla (punaiset nuolet osoittaa ongelmakohdat):
22804.jpg

Eli ovat vain vetäneet sähköpiuhat kuparikohtien ympärille ja kiertäneet kuparisäikeet vain törkeästi noiden aikaisempien kaapelikenkien ympärille. Nyt toimii mutta jos tulee epäpuhtauksia/kosteutta/heikko kontakti voi aihauttaa kipinöintiä tai kuumenemista mikä sitten polttaa noista sähköpiuhoista kuoret mikä aiheuttaa sähkökaapin tulipalon mistä puolestaan voi aihauttaa isomman tulipalon. Valitin tästäkin E:lle, vaadin kaapelikenkiä ja oikeata sähkömiestä noita korjausasentamaan, saas nähdä tuleeko röökiasennusmies huomenna vai kuka.

Musu teki tänään loistavaa ruokaa, kermaiset kanasysteemit riisin kera, oluen kanssa meikä hyrisi tyytyväisyydestä. Käytiin vielä iltasella P&Q:ssa ostamassa parit öljytäytteiset lämpöpatterit, mukaan tarttui parit matot, jatkojohdot ja muuta mukavaa. Ihan ok kauppa, tuli mieleen Bauhaus ja Ikea.

Kotiintulon jälkeen pikkaset nukkumaan ja koneeseen vaihdoin vielä nopeamman prossun ja näytönohjaimen (pomolta jäi yli kun koneesta hajosi poweri ja muistit, vaihtoi sitten nopeampaan rautaan). Näytönohjain aiheuttaa vielä hiukan päänvaivaa kun Linux ei suoraan tue sen 3D-ominaisuuksia (ATI Radeon 9600Pro) vaan pitää kääntää valmistajan ajurit mikä on aina päänsärkyä aiheuttavaa toimintaa. Tuleepas meikältä teknistä tekstiä tänään, paree mennä nukkumaan ja jatkaa samalla linjalla töissä...