...varsinkin kun on mitoitettu liian pieneksi (kuten ilmastointimme). Tänään kävi ilmi, että joudumme odottelemaan viela pari päivää, että saadaan petroolilämmitin kaveriksi. Nähtäväksi jää miten tulee toimimaan. Eilen huonelämpötilat oli 15 asteen luokka, tänään päästiin jo hiuka ylemmäksi, joissain huoneissa jopa 20 asteeseen (pikkasten huoneet ovat niin lämpimiä), ihan "mukava" palella kotona.

Sain tänään verenpainemittarin itsenäisyyspäivän kunniaksi ja hiukan kokeeksi verenpainetta mittailinkin. Aluksi kun käytin sitä väärin oli yläpaine 162 mutta kun luin hiukan käyttöohjettakin yläpaine oli 141-144 välillä. Alapaine oli parempi, vaihtelu oli 81-89.

Tänään aiymme lupautui olemaan pidempaan meillä iltapäivisin eli puoli kuuteen (lisäaikaa tunnista puoleentoista). Auttaa kummasti kun on juuri tuota aikaa kun pikkaset alkaa olemaan känkkäsempiä (mikä puolestaan auttaa vaimoa mikä puolestaan vaikuttaa siihen miten känkkänen vaimo odottaa kotona kun minä tulen kotiin). Selkeä syy-seuraussuhde, eikö vain?

Jaa, miten meni Hainanissa? Kiitos hyvin, hauskaa oli ja muutama uusi illiäinen on nyt kokemuspuolella syötynä. Eräs mainitsemisen arvoinen kokemus oli eräs kiinalainen ravintola mihin ostettiin läheiseltä meriruokatorilta kalaa, katkarapua, kaloja, illiäisiä jne. ja sitten ravintola valmistaa sen 8RMB/kilo. Juomat voi ostaa viereisestä kaupasta ja koko ajan joku käy kiertämässä ja tarjoamassa juuri tehtyjä paistoksia sun muita jostain muusta kun kyseisestä ravintolasta. Ostimme mm. viereisestä viinakaupasta valkoviiniä (sitä kiinalaista hirvitystä, maukkaa nääs) ja kaljaa ja se oli ihan ok ravintolankin puolesta. Oikeastaan me söimme kävelykadulla siten, että autot ja pyöräilijät kulkivat ihan läheltä,  lisäksi katusoittajat kävivät maksua vastaan soittamassa jotain. Koko ajan aika helvetillinen meteli, todellinen sekamelska sanoisin, tällaista ei suomesta kyllä löydy...