Neiti B kävi sittten torstai-aamuna hammaslääkärillä eikä suuremmin aristellut näytää hampaitaan New Yorkilaiselle lääkärille. Lääkäri totesi vain, että hampaat kevyesti liikkuu ja saattavat molemmat (todennäköisesti) kuolla ja tummua. Poistuvat sitten luonnollista tietä aiemmin tai myöhemmin. Saimme lisäksi varmuuden vuoksi antibioottikuurin siltä varoilta jos ylähuuli rupeaa taas turpoamaan. Tänään lauantaina potilas vaikuttaa lähes täysin toipuneelta, ei mainittavasti arastele suutaan, yhtä hymyileväinen ja nauravainen kuin ennenkin ;-).

Kävimme perjantaina ennakkoäänestämässä Suomen Shanghain konsulaatissa, paikot olivat ihan siistit, ei ollut mitään tarjoamisia, ainoastaan huone missä kaksi vaalitarkkailijaa ottamassa ääniä vastaan aivan niinkuin Suomessakin ennakkoäänestyspaikoilla.

Loma oli sitten netitön kun vaimo (tarkoituksella?) valkkasi sellaisen hotellin missä huoneessa ei ollut nettiyhteyttä tarjolla, aikamoinen yllätys mutta ei menoa paljon haitannut, kun päivät meni muutenkin ostoksilla juosten. Ostospuolella saimme mukavia yllätyksiä kun löysimme kaksi hyvää englanninkielistä kirjakauppaa, lisäksi yhden hyvän lastenvaateostarin useammassa kerroksessa. Ostin itselleni 250 merkin kiinankielenopiskelukirjan, lisäksi onnistuin löytämään Linux Magazinen, ensimmäisen Linux-lehden kiinan mantereelta. Pikkaset sai useamman kirjan missä esitellään esineitä, värejä ja asioita kiinaksi pin yininiä, kirjoitusmerkkeinä, englanniksi ja kuvin.