Tänään E lähestyi sähköpostilla josko voisimme toimittaa lääkärin todistuksen missä sanotaan, että neiti A on formaldehydille allerginen jotta voivat toimittaa landlordille. Ilman sitä eivät tee kuulemma ilmanlaatutestiä. Lisäksi uhkailivat, että jos ei mitään löydy ei vuokraisäntä suostu maksamaan testin kustannuksia, arvioivat kustannuksiksi 3000RMB koko talosta. Lisäksi homemittauksia ei kuulemma saa tehtyä ilmasta.

Tästä tulistuneena tähdensin heille, että formaldehydimittauksissa pitäisi päästä tietyn tason alle jotta ei sairastuta allergioihin sun muihin vaivoihin. Etsin heille nettisivun missä suositeltiin 0,03 ppm arvoja (olisiko tuo partekkelia kuutiota kohden vai mitä?) ja väitiin, että ei semmoisia papereita lääkäriltä heru. No sain semmoisen myöhemmin hankittua faxin välityksellä mutta pisti sapettamaan kun eivät vapaaehtoisesti tee testejä.

Lisäksi piruilin, että voiko kysyä landlordilta haluaako hän maksaa lääkärikustannukset loppuelämämme ajalta jos sairastumme astmaan tai johonkin muuhun sen takia, että eivät halua tehdä formaldehydi/hometestejä asunnolle. Lupauduin maksamaan kustannukset jos ei mitään löydy, niin saadaan se testi ainakin tehtyä, tässähän tulee hulluksi kun ei tiedä onko vika ruoassa vai talossa.

Homeeseen liittyen mainitsin, että ainakin vesivahinkoinen seinä tulisi tutkia ja katossa olevat ilmastointilaitteet myös. Saas nähdä miten homma etenee (jatkokertomus  jatkuu seuraavassa numerossa)...