Eilen olin koko päivän Beijingissä ja vaikka käynti oli lyhyt jäi jotain kokemuspuoleltakin käteen. Nimittäin taksit olivat Hangzhouhun verrattuna paljon monenkirjavempia, oli ns. joka junaan ja eräs taksikyyti päättyi siten, että piti kovaan ääneen vaatia vaihtorahoja takaisin. Ilmeisesti Beijingissä rikkailta länkkäreiltä yritetään saada ylimääräistä, meikä oli kuitenkin kovana ja ärjui "liu kuai!" käsi ojossa ja tulihan ne vaihtorahat sieltä takaisin.

Yleiskuva kaupungista jäi kovin harmaaksi, hiukan mieltä lämmitti loistava meksikolaisravintola missä loogisesti söin pizzaa. Hiukan natzojakin (mites toi oikein korjoitetaan, en siis tupakan natsoja ;-). Kalja oli myös hyvää, join kaksi oikein isoa kolpakkoa.

Air Chinan ruoat olivan aika kamalia länkkärimakuun. Jotain kyseisestä setistä tuli syötyä mutta (liian) paljon jäi myös syömättä. Lentokentällä ennen kotiinlähtöä käytiin syömässä Subwayssä ja sekin kokemus jäi hiukan valjuksi kun pelotti, että vatsatauti iskee. Aikaisemmalla Taiwanin reissulla nimenomaan Subwayn jälkeen vatsa huusi armoa joten pelkäsin toistavan virheitäni.

Kiinaa pitäisi lukea joten eikun sänkyyn pänttäämään, unikin varmasti tulee erittäin helposti, ehkä oppikirjaa voi käyttää tyynynä. Päivän virallinen kiinankielen muistisääntö (lainattu pomolta kun ei jaksa keksiä uusia): Sairaala = yksi juani = yu yuan