Yli viikon Suomi-loma on jo takana ja ensi vuoden alkupuolella on tarkoitus ensi vuoden alkupuolella palautua takaisin kotiin Kiinan sydänmaille. Oli päässyt unohtumaan miten hämärä/pimeä tämä vuodenaika onkaan ja lisäksi taivaan kirkkaus sekä yleismaailmallinen näkyvyys on tuntunut tosi hyvältä.

Itse lähtö tänne Suomeen viikko ennen joulua oli aika hektinen, esikoisen kanssa edellinen yö ennen Shanghaihin siirtymistä oltiin tiputuksessa (kun oksennustauti vaati veronsa). Tyttö kuitenkin vaikutti sen verran palautuvan, että uskaltauduttiin lentämään ja itse lento meni ihan ok, tyttökin vaikutti palautuvan lennon aikana. Pikkutytöt nukkuivat 2-3 tuntia lennon aikana ja kaksi kertaa lentoruoka antoi kivasti ohjelmaa. Torkuin ehkä puoli tuntia lennon aikana, samoin vaimo.

Joulu itsessään meni ihan maukkaasti, Joulupukkikin kävi kylässä ja pikkaset selkeästi saivat kivoja kokemuksia. Myös lunta oli Hyvinkäällä sen verran, että saatiin siihen kontaktia ja tehtiin jopa lumihevosia ja muutenkin laskettiin hiukan mäkeä. Olen syönyt joka päivä runsaasti jouluruokia ja myös suklaata eri muodoissaan, konvehtirasia ei tunnu enää missään. Kumma juttu miten tätä on ollut ikävä. Myös aika pitkät yöunet ovat olleet herkkua, pikkatytöt ovat parin päivän täällä olon jälkeen nukkuneet kahdeksaan ja viime aikoina jopa yhdeksään.

Pikkutytöistä toinen on ollut antibioottikuurilla ja nyt toinen on kevyesti kuumeessa. Vaimolla ääni oli tuossa käheänä ja itsellä tulee hetkittäin räkänuhayskäkohtauksia mutta menee onneksi aika-ajoin myös ohitse. Kummallinen vuodenaika tämä talvi aina meidän perheessa ;-).