Enää viikko lomaan, koen olevani sen tarpeessa vaikka haluaisin saada töissä hommat hanskattua ennen lomalle siirtymistä. Työ on viime aikoina ollut erityisen rankkaa mutta myös antoisaa ja palkitsevaa. Eli minulla on ns. mixed feelings eli ristiriitaiset tuntemukset. Nooh, työ tekijäänsä kiittää (näin ainakin haluaisin ajatella).

Kävimme tänään vanhimman tyttären koulun joulujuhlassa, tässä hän esiintymässä (tuo tonttu tuossa vasemmalla):
292821.jpg

Tänään meillä kävi myös landlord (lordi) ja ilmastoinnin korjaaja. Olimme ihmetelleet miksi meidän ilmastoinnin ohjauspaneeleissa on kraanan ja vesitipan kuva ja nyt meille sitten selvisi, että suodattimet pitää putsata eli ei mitään vakavaa. Nyt kun ne on putsattu ilmastointi näyttäisi toimivan paremmalla hyötysuhteella, tipautimme monesta huoneesta säätölämpötilaa useammalla asteella kun tuli kuuma.

Landlord myös huomautti (ranskaksi), että olemme käyttäneet budjettimme sähkön, veden ja kaasun suhteen noin 50EUR ylitse per kuukausi. Suurin ongelma näkyy olevan sähkö, viime kuu noin 2200kWh mikä on kyllä ymmärrettävää kun lämmitys tehdään sähköllä (mutta aika korkea, tsekkaamme hiukan sähkönkulutustamme). Kun asiaa mietimme, mm. telkkari vie 315W (plasmat tuppaa syömään sähköä aika paljon) eli noin 8 x 40W hehkulampun verran, miettikääs sitä. Lisäksi yksi tietokone yötäpäivää päällä (n. 200W). Lamppuja kyllä sammuttelemme ja verhot on ikkunoissa jotta lämpö ei niin paljon karkailisi mutta eristykset on paikoin riittämättömät.

Sitten pari historiakuvaa eli pikkaset leikkivät legoilla:
292819.jpg

Ja Guilinin reissusta unohtui tämä kuva näyttää (lisää yleiskuvaa tuolta venereissulta):
292817.jpg

Ja tämä jäi mieleen eräältä bussireissulta, sedällä rööki suussa ja viereinen kori täynnä lihaa (!):
292818.jpg

Huomenna lähes kaikki suomalaiset täällä Hangzhoussa tulee meille kylään, tyttöjen yhdistetyihin 13v kekkereihin (8+2,5+2,5). Nykyään kotinäkymä näyttää enemmän joululta kuin miltään muulta. Kuvia seuraa todennäköisesti huomenna...