Työhommelit alkoivat rauhallisesti ja tuntuu kivalta näin loman jälkeen aloittaa uusia juttuja ja viimeistellä vanhoja. Kotona en ole mainittavasti töitä tehnyt joten elämä tuntuu olevan sen suhteen paremmin balanssissa.

Tästä johtuen ole tehnyt kotona kaikenlaista mitä normaalisti ole tehnyt. Tämmöistä on esim. vaimon läppärin tuulettimen putsaaminen. Olen kerran aiemminkin sen putsannut ja nyt rutinoituneesti aukaisin pohjasta läpän, otin CPU:n prosessorituulettimensiilineen irti ja putsasin. Laitoin takaisin paikalleen ja ruuvasin kiinni kannenkin. Laitoin koneen päälle ja vähän aikaa käynnistyttyään sammuikin kone yhtäkkiä! No eikun kone auki, jäähdytinsysteemi irti ja uudestaan kiinni ja käyntiin. Ei toiminut ja jälleen kone aukia ja liittimiä kokeilemaan. Tätä jatkui varmaan viisi kertaa kunnes otin näytönohjaimen poweripiuhan irti ja laitoi takaisin liittimeen, kasasin koneen ja otin akun irti (josko akku sökö) ja kone alkoikin toimia. Tämän jälkeen toimi myös akun kanssa joten varmaan näytönohjaimen poweripiuha oli hiukan löysällä. Eipä tarvi enää koneisiin koskea, onneksi juuri aiemmin otin varmuuskopiot perheen sähköisistä kuvista usb-kovalevylleni.

Olen myös lueskellut normaalia enemmän, lähinnä Suomesta ostettuja kahta Image-lehteä. Jostain syystä olen lukenut niitä kannesta kanteen. Mielenkiintoisia juttuja nääs. Seuraavaksi ajattelin lukea ihan Kiina-aiheisia kirjoja, Maosta sun muista.

Olemme speksanneet kiinalaiseksi uudeksivuodeksi lomaa ja näillä näkymin Vietnamiin mennään, Thaimaakin olisi houkutellut mutta parempi käydä jossain muuallakin, eipähän takerruta kaavoihin kun vaihdellaan lomakohteita. Mietittiin, että vietettäisin loma ihan Kiinassa mutta tämä vuoden aika jotenkin vaatii lämpölomaa (vaikka maksaakin aivan liikaa ja sydän itkee kyyneliä ;-).