Tänään sitten pikku sairastelun jälkeen kävin herättälemässä esikoista ja totesin, etta jasso, on oksentanut ämpäriin edelisiltana joten ei menekään tänään kouluun. Hoidan aamutoimet ja menen rappukäytävään. Haistan hissiin mennessä savun hajua, haistan myös rappukäytävään mutta siellä ei haise savulle. Menen hissiin ja taas haisee savulle joten päätän käydä kerros kerrallaan kerrokset lävitse, että onko täällä taas jotain paperin polttoa havaittavaissa ja kyllähän sitä tällä kertaa kuudennessa kerroksessa oli.

Rouvalla oli metallisaavi hissin edessä täynna kipinäistä paperituhkaa ja kun tulin vaahtoamaan, että mitä h*lv*ttiä se oikein tekee, meinaako se räjäyttää koko talon ja tappaa kaikki ihmiset häkään mutta se vaan sanoi, että ei ymmärrä. Yritin viittoa, että ne savut menee yläkertaan ja häkä itsessään ei ole hyväksi terveydelle. Täti vaan otti kassista lisää paperia ja sytytti niitä tuleen.

No meikä sitten totesi, että pitääpä kokeilla vartiatemppua ja hain vartijan ja soitin matkalla vaimollekin, että kutoskerroksessa kevyesti palaa, että ei mitään hätään ja mentiin selvittämään vartijan kanssa mikä on homman nimi. Vartija näki vadin ja heti nyökkäs, että ahaa, se vaan noita papereita polttelee eli ihan okei, ei siinä ole mitään pahaa. Näytti eleillä, että liittyi rukoilemiseen mistä meikä taas yritti elehtiä, että ei oo kiva jos koko talo palaa. Herätin siinä sitten assistentin kesken unien tulkkaamaan (puhelimen välityksellä - blogaajan huomio) ja kävi ilmi, että vastakkaisessa asunnossa ilmeisesti oli kuollut asukas ja kuuluu tapoihin/perinteisiin polttaa rahaa vainajien muistolle.

No ei siinä sitten ole mitään tehtävissä, totesin vaan, että toivottavasti ei tapahdu kovin usein ja poistuin paikalta. Vartija sanoi jotain, että pyrkivät pitämään ikkunoita auki jotta savu poistuisi niiden kautta. Ja pakkohan siihen on sopeutua (ja kunnioitan tietenkin paikallisia tapoja) mutta kyllä se pistää miettimään kuinka järkevää on pitää avotulta hissin edessä 14 kerroksisessa kerrostalossa missä on kaasuputkitus kaasuhelloja varten...

Siitä sitten hyvillämielin menin pyöräkellariin ja kaiteeseen lukitsemani pyöräni oli sitten kätevästi nostettu takarenkaansa varaan silleen pystyyn (muilla ei oltu tehty näin) mistä sitten hihkuin iloissani, että kiva!

Yksinäisenä koti-isinä nyt meinasin jatkaa 24 tv-sarjan urakkaani, menossa neljäs kausi lopuillaan ja viideskin kausi on valmiina. Jännä miten sitä koukkuuntuu näihin DVD boxeihin.

Nyt kun vaimo lähti kotoa pois jaloista ajattelin käyttää lauantain seuraavasti (ayin hoitaessa samanaikaisesti lapsia):
  • Nukun kymmeneen (pitempään en taida osata enää nykyisin)
  • Menen suihkun raikkaana hierontaan (selkä kaipaa rapsutusta)
  • Menen parturiin ja otan siihenkin selkähieronnan
  • Jatkan Hootersiin hampparille ja kaljalle/limulle riippuen mikä on olotila
  • Menen kotio ja pistän pikkaset päikkäreille (meidän isi osaa nukuttaa pikkaset)
  • Menen itse päikkäreillä ja normaali iltarutiini kun pikkupimut heräilee
Sunnuntaista en vielä tiedä, toivottavasti vain olo paranee, vieläkin kaikki hiukan tökkii...