Yli vuosi sitten kärsin sellaisesta, että ukkovarpaani kynnet menivät aika pikaisesti mustiksi kun kävin täällä Kiinassa ensimmäisiä kertoja pelaamassa sählyä. Syynä todennäköisesti liian pienet kengät (tai liian vähän varvastilaa tai jotain). No varpaat parani ja enää eivät mennet mustiksi mutta jostain syystä tänään kävin pitkästä aikaa pelaamassa sählyä ja eräässä vaiheessa peliä minuutin parin sisään molemmat varpaani huusivat hoosiannaa.

Kotona tsekkasin, että ilmeisesti kynteni olivat pari milliä liian pitkät, leikkasin ne pois mutta taitaa kynnet jossain vaiheessa uusiutua (taas). Meinaan hankkia isommat lenkkarit, täältähän niitä löytyy sopurahalla, laadusta en tosin tiedä. Itse pelissä tein jopa kolme maalia mikä tulee kirjatuksi aikakirjoihin tällä päivämäärällä (onnistuminen joskus tekee gutaa pollalle!). Joskus sitä kerkivertokin sählyn pelaaja onnistuu onnenkantamoisilla ja loistavalla tuurilla.

Huomenna siis Shanghaihin, Kotirouva jo tuossa julkistikin, että menen nukkumaan pikkupimujen kanssa hotelliin päästyämme joten ei kai sitä kannata vastaankaan pyristellä (Isi on nääs tossun alla tai päikkäri-ihmisiä ;-). Emme poikkeuksellisesti ota mukaan läppäriä, menemme pidemmät matka junalla joten otamme vain pari reppua mukaan koko pesueelle.

Ajattelin lukea uusinta Mikrobittiä ja leikkiä kevyesti rakkaalla Internettabletillani (hotelliin kuuluu ilmainen laajakaista, mukaan tulee myös WLAN tukiasema). Toivoisin, että Kiinan nettiyhteydet menisivät enemmän Vietnamin suuntaan, siellä oli kaikki hotelliyhteydet ja useissa kahviloissa myös WLANin varassa mikä mielestäni on kovin mukavaa ja kustannustehokasta. Piuhaa kaipaaville yhteyttä tarjottiin business-centereissä joten kaikki saivat palvelua. Tosin otokseni jäi kovin pieneksi mutta semmoinen sormituntuma kuitenkin.

Äänestää meinaan ja en kolmea pääpuoluetta. Jos nykyinen politisointi ei miellytä  vaikuttaminen äänestämällä jotain muuta puoluetta on mielestäni se paras vaihtoehto (muistakin puolueista löytyy ns. "hyviä tyyppejä" ja samalla mahdollistaa muutoksen). Tosin muutkin puolueet elävät reaalimaailmassa mutta uskon pienimuotoiseen(kin) vaikuttamiseen. Lisäksi on mielenkiintoista seurata (ainakin sivusilmällä) miten vaaleissa käy, on nääs linnan juhliin, Idolsiin tai muuhun tositeeveehen verrattavaa viihdettä. JA äänestäminen ennakkoon varmistaa sen, että ns. virallisena äänestyspäivänä ei tarvi mönkiä sängynpohjalta äänestämään jos ei jaksa kun on jo arkipäivänä esim. läheisessä kirjastossa jo äänestänyt (ei tarvi kuin henkarit mukaan). Kävin ennen Kiinan keikkaa Korson kirjastossa äänestämässä ennakkoon samalla kun kävin lainaamassa kirjoja, minä - mallikansalainen (karppiwannabenörttisuurperheellinenekspatti).