Kävin pikaisesti työmatkalla Saksassa täältä Kiinan takamailta ja matka sinne vei Shanghain ja Helsingin kautta joten hotellilta hotelliin otti 14 tuntia. Olen katsonut Finnairin ohjelmistosta nyt kaikki elokuvat (noin 20 elokuvaa valikoimassa) joten tuli hiukan lueskeltuakin kun muutakaan ei ollut tekemistä. Hyvä puoli tässä oli, että katsoin ne vähemmän kiinnostavat elokuvat mitkä itse asiassa oli ihan hyviä, erityisesti täytyy mainostaa Kamome shokudo (Ravintola Lokki) nimistä elokuvaa mikä oli Japanilainen elokuva mikä oli täysin kuvattu Suomessa. Paikoitellen hitaasti alkava elokuva oli mielestäni kovin lämminhenkinen ja hauskakin. Sivurooleissa vilahti mm. Markku Peltola.

Saksassa telkkarista ei tullut oikein mitään kun kaikki oli joko dubattua tai paikallista tuotantoa. Esim. South Parkin alkumusiikkikin oli laulettu saksaksi mikä oli aika hauskan kuuloista. Joten kun katselin telkkaria katsoin CNN:ää (mistä ohjelmaa Dianan muistotilaisuudesta 24 tuntia vuorokaudessa), lisäksi vilkuilin MTV:tä ja Viva-musiikkikanavaa.

Ruoka Saksassa oli hyvää ja olut vielä parempaa. Kahden vuoden saksankielenopinnoista ei ollut mainittavaa hyötyä, tosin parin päivän jälkeen alkoi popsahdella mieleen fraasia jos toistakin. Julkinen liikenne oli siellä hyvin toimivaa ja opin käyttämään paikallista metroa sujuvasti. Yhtenä iltana ehdin käydä kävelemässä hiukan laajemmaltikin ja tässä hiukan kuvakavalkadia (eksyin hiukan mutta löysin toisen metropysäkin mistä pääsin takaisin hotellille, rakot molemmissa jaloissa).

Tällaisia potkureita siellä lojui tien poskessa, aika iso sanoisin:
874688.jpg

Tässä yleisnäkymää ilmalaivakadun nurkilta:
874690.jpg

Löysin itseni autenttisesta gasthausista ja tilasin Wieninleikkeen kaveriksi hiukan fransiskaanimunkkiolutta, eikö näytäkin hyvältä?
874691.jpg

Jälkkäriksi pähkinäsuklaajätskiä letun alla suklaakastikkeella:
874692.jpg

Joku kirkko, näitä siellä riitti:
874693.jpg

Ja ruoka/juomapaikkoja joka kulmassa, olisin mennyt ellen olisi ollut niin täysi edellisestä paikasta:
874694.jpg

Taidetta oli monessa muodossa kuten tässä:
874695.jpg

Ja toinen kirkko, ylätötsä näytti aika erikoiselta minun silmissäni:

874696.jpg

Ja kunnon vanhan-Saksan symboleita oli sillan kupeessa:
874697.jpg

Yhteenvetona voisin sanoa, että tykkäsin kovasti Saksasta, ruokapaikat oli loistavia, siellä oli tarjontaa vaikka kuinka, ihmiset oli ihan ok, englannilla pärjäsi ja saksa on helppo kieli. Kiinaan verrattuna elämä tuolla voisi olla niin helppoa vaikka uskoisin, että tuollakin tulisi aikanaan kulttuurishokki. Mutta lähtisin tuonne expatiksi milloin vaan, eikun työtarjouksia yllämainittuun sähköpostiosoitteeseen, minut löytää myös Linkedinistä ;-)

Ja kuvakavalkadin jälkkärinä ennen Saksan reissua otettu kuva missä pikkupimut sammahti sohvalle kun kuunneltiin Red Hot Chili Pepperssiä, söpösti peput pystyssä:
874687.jpg