Kiinan kevät tulee pikkuhiljaa ja Suomesta hankittu flunssa ei ota talttuakseen. Olen pari päivää lepäillyt kotosalla ja nyt tuntuu taas paremmalta. Tosin töitä olen hiukan tehnyt (täytyy tunnustaa) mutta sillee sopivasti. Kotirouva on tosin eri mieltä mutkumutku ei malta olla tekemättä. Töissä on tällähetkellä vääntövaihe ja ongelmat ovat haastavia mutta mielenkiintoisia. Suomesta kantautuu masentavia uutisia työrintamalta mutta ehka tilanne pikkuhiljaa tasaantuu.

Suomen suunnasta kuului myös viimeviikon lopulla huolestuttavia uutisia terveysrintamalla ja olen nyt päivittäin sinne soitellut mutta onneksi tilanne on kääntynyt parempaan suuntaan. Tältä etäisyydeltä tuntuu onnettoman avuttomalta kun ei voi oikein muuta tehdä kuin soitella ja antaa henkistä tukea. Kiitokset velipojalle ansiokkaasta tilanneraportoinnista.

Muutaman kuukauden päästä näyttää työrupistus täällä Kiinassa loppuvan ainakin nykyisen homman osalta. Katsotaan mitä eteen tulee, neuvotteluja on käyty moneen suuntaan joten mielenkiintoista nähdä miten meidän käy. Olemme varmuuden vuoksi varailleen Kiinanreissuja Xianiin terrakottasotilaita kattomaan sekä Beijingiin viikko  Toukokuun alkuun. Jostain syystä nämä ovat jääneet tämän kolmen vuoden loppupäähän mutta kivahan se kiinanmuuri on käydä katsastamassa kun näinkin pitkään täällä on saanut olla.