Tänään oli hidas maanantaipäivä niinkuin yleensä ja sunnuntaisählystä johtuen paikat olivat erityisen kipeänä. Pikkuhiljaa työpäivä lähti käyntiin, kävin syömässä ja pankissa vaihtamassa paikallista valuuttaa. Palasin työpaikalla ja projektipalaveriin. Palaverin jälkeen takaisin sorvin (läppärin) ääreen ja kovaa pakerrusta.

Yhtäkkiä (puoli kolmen maissa kiinan aikaa) rupesi huippaamaan päässä ja käänsin päätäni. Työkamut rupesi huutamaan, että katso lamppua (heilui) ja katsoimme samanaikaisesti ulos. Koko rakennus heilui huomattavasti sillä olimme 25. kerroksessa. Hetken kuluttua huojunta loppui ja pienen tauon jälkeen alkoi uudestaan. Tuli muistikuvia WTC dokumentista kun koneet osuivat torneihin, kuulemma tuntui huojuntana (varmaan enemmän kuin tänään mutta siltä kuitenkin tuntui).

Tässä vaiheessa iski tarve poistua paikalta ja lukitsin läppärini (tietoturva ennenkaikkea) ja jätin tavarani siihen paikkaan. Työkamut uteli mennäänkö hissillä vai millä ja sanoin, että portailla tietenkin. Sitten reippaasti puoliravia alas 25 kerrosta. Niitä kerroksia muuten riittää ja jossain 7 kerroksen kohdalla muilla alkoi hiukan vauhti hiipua (jalat maitohapoilla vai tunne että turvassa?) ja lopulta maatasossa. Pääaulan lävitse reippaasti kävellen ylös vilkuillen tuleeko rakennus niskaan. Ei tullut.

Pihalla koko firman henkilöstö, kaikki tiiraa rakennusta huojuuko vaiko eikö. Pilvenpiirtäjä näyttää aina kaatuvan kun katsoo tarkasti ja taustalla pilvet liikkuu (normaali silmän harhakuva) joten tuntui ikävältä seisoa rakennuksen vieressä joten siirryimme rakennuksesta katsoen nollakulmaan eli tasasivuista poispäin (kulman suuntaan).

Kännykät kävi kuumina ja kuulin, että maanjäristys jossain 3-4 tunnin lennon päässä. Ensitieto oli 6.2 Richterin asteikolla, sitten tarkentui 7.6 ja lopulta 7.8:aan. Huhuja ydinkokeesta ja että Hangzhoussa ei koskaan maa järise. Tietoja Chengdusta, että kollegat kunnossa ja että koulun ikkunoita jossain mennyt rikki. Hiukan kaaosta mutta jonkin ajan päästä managementti paastaa ihmiset hakemaan tavaroita ja loppupäivä vapaata.

Menin sitten Hootersiin yhdelle (kahdelle) kollegoiden kanssa ja keskustelimme tapahtuneesta. Kyllähän tämmöinen hiukan pysäyttää varsinkin siinä vaiheessa kun on ylhäällä tornissa mutta kyllähän tästä omalta osalta selvittiin. Uutisten mukaan on tärissyt Beijingissä ja Thaimaassa asti joten tuhot on varmasti täristyksen keskuksessa pahoja. Toivottavasti sortuneesta koulusta selvisi mahdollisimman moni (900 hengen koulu), pahoin pelkään, että tämänhetkinen tieto 107 kuolonuhria ei jää siihen.