Saimme onnellisesti viisumit samana päivänä kun oli kuljetus Shanghaihin ja seuraavana päivänä sitten lento mikä meni ihan kivasti. Suuri kiitos rutinoituneille lapsillemme joita ei tarvitse enää niin paljoa viihdytellä. Valitettavasti Finnair on siirtänyt henkilökohtaisilla viihdelaitteilla varustetut koneet muille reiteille joten käytimme mm. PSP:tä ja N800 internettablettia pikkasten viihdyttämiseen, matka oli kuitenkin pitkä. Hiukan on ollut paikat jumissa lennon jäljiltä mutta kyllä tämä tästä.

Alkupäivät olemme olleet anopin hoivissa ja suomiruoka maistuu kyllä hyvältä, ei voi valittaa muuta kuin, että ylensyönti ja ähky ei ole niin kivaa kun jatkuu päivätolkulla... Omaa äitiänikin näin ja kamuja joten kyllä on kiva olla Suomessa. Hiukan outoakin se on sillä tuntuu samalta vieraalta ja tutulta. Ihan kuin ei Kiinassa koskaan olisi ollutkaan.

Olemme nyt pari yötä Ikaalisten kylpylässä pikkupimujen kanssa, vanhin on ulkosuomalaisten lapsille suunnatulla leirillä mikä tekee hänelle varmasti hyvää, mielenkiintoista nähdä minkälaisena tulee takaisin, toivon kasvanutta itseluottamusta ja itsenäisyyttä sekä mukavia kokemuksia. Itselläni on leireistä ihan hyviä muistoja joten toivon hänelle samaa.

Eilen laskin vuoron perään nuorimmaisten kanssa 6 kertaa vesiliukumäen alas ja tänään 10 kertaa. Pikkasten kikatus ja rätkätys on kyllä palkitsevaa. Kelluimme molempina päivinä pari tuntia kylpylässä ja tuli kokeiltua myös virtaavaa jokea pari kiekkaa siten, että vain kelluin kelluvan pötkylän päällä. Ihan kivaa! Tänään käytiin myös Titi-nallen talossa mikä on ihan ok lasten kannalta.

Huomenna siirrymme Hartolaan pariksi yöksi ja sitten Pyhälle maalle (Pyhämaa). Raporttia seuraa...