Näin täältä Kiinasta sähköpostin lukeminen toimii muuten ihan ok, paitsi viestit eivät oikein lataannu. En tieda johtuuko se tästä suuresta etäisyydestä mikä puolestaan aiheuttaa viiveitä pop-protokollaan. Siltä se ainakin tuntuu, sillä sähköpostiohjelmaan sääti suuremmat ajastimet ja auttoi hiukan sähköpostin hakuyrityksiin. Olen käyttänyt tässä XP:ssä Thunderbirdiä ja kokeilin myös Mozillan sähköpostiohjelmaa mutta yhtä huonosti noita viestejä haki.

Thunderbirdin bugiraportteja tutkimalla löysin vikarapostin missä vitattiin Mozilla Zinen keskusteluryhmään missä puolestaan viitattiin user.js parametriin millä voi tota ajastusta säätää. Oletuksena Thunderbird heittää hanskat naulaan 45 sekunnissa ja ainakin täältä kaukaa ei toiminut ollenkaan. Nostin ajastuksen 10 minuuttiin ja auttoi asiaa. Nyt ajastin on tunnin verran, minkä pitäisi kyllä riittää. Jos jotakuta tama sama vaivaa niin tuohon user.js tiedostoon pitää laitta tuo seuraavasti "user_pref("mail.pop3_response_timeout", 3600); // in seconds" yhdelle riville. Ohjelma luonnollisesti tuolloin sammutettuna. Käynistyksen yhteydessä ottaa tuon parametrin käyttöön.

Ostimme tuossa sunnuntaina WLAN tukiasema ja hienostihan se toimii. Hiukan asetusten laittaminen on vaikeaa, kun koko käyttöliittymä on kiinaksi. Yritin etsiä englanninkielistä firmwarea mutta ei ainakaan vielä natsannut kun muualla ei vielä myydä tätä mallia. Mutta sain perusasetukset kohdilleen mukailemalla vastaavien mallien ohjekirjoja englanniksi.

No tämä vuodatus.net kyllä näyttää toimivan ihan ok, joten täällä vielä näitä naputteluja varmasti jatkan jatkossakin. Ennen tukiaseman hankkimista ei ehtinyt mitään näpläilemään kun pikkaiset nukkuili makuuhuoneessa mihin tuli hotellihuoneen ainoa piuha eikä ollut niin pitkää piuhaa, että olisi yltänyt olohuoneen puolelle. Muutenkin tämä hotellissa asuminen suoraan sanoen kyrsii (onko se niin suoraan sanottu?), mutta onneksi pääsee nykyisen tiedon mukaan viimeistään sunnuntaina kotiutumaan uuteen kotiin. Ympäristö siellä kyllä on vihreä ja vuoret näkyy ainakin jostain ikkunoista. Toivottavasti ei ole niin paljon ongelmia kodin kanssa mitä on kollegoilla ollut. "Moni talo päältä kaunis" kuten eräs asian ilmaisi.

Tänään käytiin perheen kera kaupassa vaihteeksi siten, että kaksostytöt olivat samassa vaunussa ja kiesus miten paljon taas saatiin huomiota. Koko ajan oli pari kiinalaista ihmettemässä vaaveja, että onko niitä tosiaankin kaksi. Ja onko ne kaksoset. Osa ihmeellisyydestä on varmasti nuo kaksosten rattaat kun nyt viimeaikoina kun olemme olleet liikenteessä olemme menneet eri rattailla ja ihmisten reaktiot ovat olleet paljon miedompia.

Kyllä sitä itsekin saa huomiota kun kävelee aamulla hotellista töihin. Aika moni ohikulkija vilkaisee uteliaana, että mihin tuo hikinen isonenä oikein on menossa. Eikä se niin ihmeelliseltä tunnukaan kun tyyliin 99,9999 prosenttia kulkijoista on mustatukkaisia kiinalaisia.

Jälkihuomautuksena semmoinen, että tähän vuodatukseen ei saa laitettua oikeata kellon aikaa joten kannattaa laskea tuohon kellonaikaan +5 tuntia lisää, niin saa Kiinan ajan.