Tänään kauan odottamani rahat olivat saapuneet tililleni joten menimme vaimon kanssa samantien paikalliseen viralliseen Mac-myymälään. Sieltä esitimme haluavamme ostaa MA700 Macbookin (pieni, näppärä, kaunis, valkoinen läppäri). Ei hätää, tuotetta löytyy hyllystä, kun utelemme hintaa maksaa enemmän kuin jo aiemmin olimme ehtineet sopia, pienellä hampaiden pureskelulla ja uhkailulla, että menemme ostamaan sen muualta hinta putosi jo aiemmin sovittuun tai hiukan sen ali.

Koko tämän ostoprosessin aikana kyseisessä kaupassa soi musiikki ÄLYTTÖMÄN kovalla, säädämme itse ääntä pienemmälle, myöhemmin kun olemme takahuoneessa laittavat ääntä kovemmalle, Kiinalaiset tykkää kovasta metelistä.

Toivat takahuoneesta ruskean paketin missä oli päällä tarrana, että MA700 ja jotain tuotekoodeja. Tässä vaiheessa olisin halunnut tarkistaa mitä paketissa on, eli mitä kauppaan kuuluu mutta se ei käy! Esitän asian tiukemmin mutta ei onnistu, soittaa englantia taitavalle kaverilleen ja selittää, että paketin saa avata kun on maksanut, ei aiemmin. Tinkaan, että mitä järkeä siinä on, en tiedä mitä ostan (tinkaan, että tulee aika kallis "mystery box"). Tiukan neuvottelun jälkeen saan eteeni kompromissina toisen samantyyppisen laatikon mistä näen mitä pakettiin kuuluu: läppäri, kaukosäädin, pieni kiinankielinen ohjekirja, muuntaja piuhoineen, pieni pahvilaatikko missä kaksi DVD:tä,  pari pikku läpyskää ja rekisteröintitodistus.

Seuraavaksi tinkaan saako kansainvälisen takuun, he kovasti vakuuttavat, että kyllä onnistuu, jos menee rikki, se korjataan. Tyydyn kohtalooni ja maksamme rahaa pöytään. Menemme takahuoneeseen missä koulutustila avaamaan laatikkoa ja myyjä äärettömän varovaisesti avaa laatikon ja pistää sen päälle. Ensimmäinen valikko mikä aukeaa kysyy millä kielellä haluaa sitä käyttää ja sieltä löytyy Suomi! Joten siitä eteenpäin tuotteen rekisteröinti sun muu tapahtuu selvällä Suomenkielellä.

Poistumme kaupasta väsyneinä mutta onnellisina, vaimo hyrisi tyytyväisyyttään, kävimme kanalla KFC:ssä ja jatkoin töihin. Koko loppupäivän tulee työsähköpostilaatikkooni testiviestejä missä kysytään toimiiko ääkköset...