Netti toimii ja jälleen pääsee tilittelemään. Tosin ei jaksa tilitellä paljoa, kun on niin puhki. Nyt viikon asumisen jälkeen saimme lauantaina itsellemme ADSL modeemin ja nyt maanantaina salasanat ja käyttäjätunnukset VPN yhteyteen. Ja netti tuntuu toimivan ihan OK, ehkä 10 kt/s kun imutan uusimman Skype-version netistä. Tärkeintä kuitenkin, että netti toimii ;-).

Tässä hienossa kodissamme missä on huoneita vaikka muille jakaa, kiitettävästi tilaa, iso olohuone ja pintakiiltoa ei kaikki toimi niinkuin pitäisi. Yksi ongelma-alue on ollut kaasuhella, sen alla olevat kaasujohdot vuotaa kaasua ja hellan alla oleva kaappi haisee kaasulle. Viime lauantaina omistajan serkkupoika kävi kaasuputken vaihtamassa mutta ei auttanut, tilanne meni vain pahemmaksi. Nyt tänään sitten on osia vaihdettu uudestaan ja tilanne vaikuttaa paremmalta.

Tänään iltasella johdonsuojakatkaisija laukesi kun laitoin huolimattomasti useamman lampun kerralla päälle. Meillä oli alakerta ihan pimeänä ja ennen tännelähtöä hankituille Magliteille tuli käyttöä. Katsoimme sulaketaulusta ja kaikki kytkimet olivat ylhäällä. Ajattelin, että ehkä meni pääsulake mutta en tiennyt missä se oli joten ajattelin soittaa (kiinaksi) huoltoyhtiöstä apua. Sain sen veran sönkättyä, että tarvitsemme insinööriä ja talomme kirjaimen ja numeron ja kyllähän sitä apua tuli. Kävimme vartijan kanssa katsomassa noita katkaisijoita ja todettiin kaikkin katkaisijoiden olevan ylhäällä. Vartija jotain sönkkäsi, että apua on tulossa ja poistui paikalta ja jäimme odottamaan pimeään alakertaan.

Vaimo sanoi, että oli nähnyt sulaketauluja muuallakin ja ryhdyin sitten tutkimaan taulujen takaa ja löysin ensin keittiöstä yhden taulun ja sitten välihuoneesta toisen taulun mistä löytyi yksi yksinäinen johdonsuojakatkaisija mitä kääntämällä saimme valot päälle. Kuinka kätevää ja ilmeisesti tämänkokoisessa talossa pitää olla paljon johdonsuojakatkaisijoita. Se hiukan ihmetyttää, miksi kaikki valot pitää laittaa saman katkaisijan taakse mutta kai siinä joku logiikka on. Yläkerrassa on onneksi oma suojansa joten pimeänä oli vain puoli taloa ja pistorasioista tuleva sähkö toimi normaalisti joten tietsikat eivät sammuneet (tosin eivät olisi muutenkaan kun toimivat akuilla).

Eli sellaista, tilittelen tänne lisää kun taas ehdin, töitä tulee paiskittua ja taidankin siirtyä työkoneelle laskujen maksun jälkeen....