Joulu tuli, uusivuosi tuli ja nyt on käsissä (teknisiä) leluja. Singaporesta jäi käteen Mac Mini jonka otin jo olohuonekäyttöön. S-videokaapelin kautta kuva on vielä hiukan suttuinen mutta melkein käyttökelpoinen. Videoiden katseluun ihan ok, musiikkia tänään kuunneltiin koko perheen voimin, samoin katsoimme Shaun The Sheep -sarjan toistakymmentä jaksoa. DivX:t oli helppo saada toimimaan mutta Ylen Areena palvelun käyttö ei onnistu vaikka kokeilee mitä (Flip4mac on asennettu). Macin kaverina on bluetooth hiiri ja näppäimistö mitkä ovat ihan kiva käyttää. Vielä kun saa hienosäädettyä näyttötilan kohdilleen siten, että saa (kaikesta) tekstistä selvää ratkaisu on aika toimiva.

Tarkoitus käyttää siis olkkarin 42 tuumaista tellua näyttönä videoihin, musiikkiin, nettiin, multimediaan jne. Esim. Google Earth -palvelua on tarkoitus perheen kanssa käyttää niin pikkasille aukeaa paremmin missä ollaan ja minne mennään. Ja nyt voi leffan katsomisen jälkeen katsoa näyttelijöiden taustoja ja tarkistaa jotain aiheeseen liittyviä yksityiskohtia suoraan netistä. Uutisia videomuodossa myös ja RSS feedejä tietenkin.

Ostin myös Nokia N800:n Singaporesta ja päivitin sen jo OS2008 firmwarella ja toimii nyt ihan kivasti. Siihen saa Skypen asennettua joten voin WLANin ylitse langattomasti tehdä Skype puheluita. Videopuhelut ei valitettavasti toimi (Skypellä), ehkä joskus.

Lisäksi tuli hankittua kohtalainen määrä IT-aiheisia kirjoja, luin jo ensimmäisen ja toinen työn alla. Mielenkiintoista kamaa vaikka Kotirouva pyörittelee päätään meikäläisen lukutottumuksille.

Olin melkein kaksi viikkoa lomilla ja nyt töihin paluu fyysisesti ei tunnu niin kivalta mutta kyllähän se siitä sitten lähtee rullaamaan kun sinne asti pääsee. Luin ison kasan työsähköposteja joten se osuus on pääasiassa hoidettu.