...paitsi minä kun olen laiskuuttani laiminlyönyt blogikirjoitteluani.

Tapahtunut viime kerran jälkeen:
  • F1 Shanghai (Satoi vettä, Kimi keskeytti, Formuloista lähti kovasti meteliä)
  • Hong Kong (Disneylandin ilotulitus oli hieno, rahaa paloi kovasti ja digikamera sekä Nintendo DS Lite pelikonsoli tyttärelle jäi käteen)
  • Töitä sekä tietokoneen siivousta jotta saisi järkkärikuvat tietokoneen kovalevylle
Aika tylsästi kerrottu (eikö?), no kerrotaan sama hiukan värikkäämmin.

Menimme siis F1 Shanghaihin bussilla kuten Kotirouva (isolla koolla) kirjoittelikin, heti lauantaina radan ulkopuolella päätin myydä ylimääräisen lippuni koska jäi velipojalta ylitse. Alunperin maksoin lipusta 700RMB joten ajattelin saada hiukan omiani takaisin. Heti rata-alueen ulkopuolella tuli eräs tytsy vastaan jolla oli tukku käteistä kädessä ja rupesi tinkaamaan lippua. Tarjosi aluksi 200RMB ja pyysin 800RMB ja tiukan tinkaamisen jälkeen päädyimme 500RMB:hen. Antoi rahat kouraan ja sitten hiukan tutkimme Kotirouvan kanssa josko on oikeaa vai väärää rahaa, tuntui oudon sileältä ja vaihtoi uuteen seteliin. Vertasimme omassa pussissamme oleviin 100 RMB seteleihin ja vertailimme ja punnailimme. Seteleissa oli vesileimat ja nayttivät oikeilta. No teimme kaupat ja tytsy poistui paikalta, meillä setelit kourassa.

Vieressä oli lipunmyyjä (semmoinen joka heiluttaa isoa Suomen lippua) ja tietenkin kiinnostumme lipusta, lähtöhinta 100RMB joten hiukan tinkaamme 80RMB:hen ja yritän tarjota rahaa mutta raha ei kelpaakaan! Eli saimme lipusta väärää rahaa, formula-alueella tarkastutan nipun tiskillä ja kone kertoo, että neljä viidestä satasesta on vääriä eli saimme lipusta 100RMB. Velipojallekin tiedoksi, voin lähettää väärät sataset postissa niin voit kehystää seinälle.

Nyt kokemuksen vahvalla rintaäänellä voin kertoa, että kiinalaisten satasten ei kuulu olla sileän tuntuisia, vesilaima saattaa olla mutta vasemmalla alhaalla oleva luku 100 numeron tulisi vaihtaa väriä kun katsoo eri kulmasta. Väärissä näin ei tapahdu. Lisäksi paperimateriaali on erilaista, liian sileää näissä väärissä yksilöissä.

Nooh, formulaviikonloppuna asuminen oli ihan ok, onnistuin tosin kytkemään kyseisillä villoilla varashälyttimen päälle (kun tuli sähkökatkos kävin vanhana vahvasähköinsinöörinä stotsit päälle ja kun sähköt palautuivat pamahti hälytys päälle). Stotsista varashälytin meni pois päältä joten hyvin toimii (edellisessä kämpässä on samanlainen tilanne, hienot systeemit mutta ei toimi).

Hong Kong oli kokemuksena hieno, ihan kuin olisi tullut eri planeetalle, kaikkialla siistiä, puhuvat englantia, ensimmäistä kertaa tämän Kiinakomennukseni aikana hotellivaraus meni nappiin, saatiin connecting room ja kaksi vauvansänkyä ilman mitään eri urputuksia (Park Lane Hotel). Muutenkin palveluhenkisyys oli ainakin meidän kohdalla kohdillaan.

Pisteenä iin päällä oli hotellilta lentokentälle mentäessä se, että pystyimme Hong Kongin juna-asemalla tsekkaamaan matkalaukut koneeseen joten ei tarvinnut raahata niitä lentokentälle asti.

Erikoisena tapauksena pidän kameran ostoa. Olin screenannut etukäteen, että Sonyn Alpha A100 digijärkkärirunko maksaa noin 800USD mutta se maksoikin kaupassa 5200HKD eli about 650USD eli ihan kivasti halvempi. Ostin siihen Sigman putken mikä ei ollut kovin hyvä valinta kun hajosi kolmen päivän käytöllä. Kun menin valittamaan ostin maksamalla väliä vielä tykimmän putken (Sigma 28-300, F3.5-6.3 punaisella viivalla) ja tuntuu kyllä ihan hyvältä. Olisi ehkä pitänyt ostaa kitti mukaan mutta jätin tällä kertaa pois (olisi ollut 18-70, F3.5-6.5 tai jotain eli ihan kohtuullinen) olisi saanut sitten paremmin laajakuvia mutta ehkä hankin jonkun laajakuvaobjektiivin. Myöhemminkin ehtii nyt tuolla kyllä pärjää.

Putkelle tuli hiukan enemmän hintaa joten todennäköisesti ottivat sieltä katteet, ei pitäisi ostaa näin kallista härveliä puutteelisilla spekseillä mutta aina ei voi onnistua (yleensä speksaan tekniset härveliostokseni vähän liiankin kanssa mutta siitäkin huolimatta menee pieleen, herra Murphy on voimissaan).

Mutta siinä horinat, pistän huomenna kuviakin iloksenne rakkaat anonyymit lukijani.