Ninkuin kotirouva blogissaan kirjoitteli kuulin SOS palvelusta neljän aikoihin, että pitää ehti tytön kanssa ennen viittä Tian Mu Shan nimiseen paikalliseen sairaalaan korvalääkäriin. Hetken kuluttua olinkin vesisateessa kahden sateenvarjon, repun ja pikkutyttösen kanssa (jolla siis korva pipi) odotamassa taksia. Taksia ei näkynyt. Vesisade ja kello neljä ovat täällä Kiinassa paha yhdistelmä koska taksit vaihtavat kuskeja mutta lopulta varttia vaille sain taksin johon sitten huojentuneina hyppäsimme kyytiin.

Soitin sairaalaan selittääkseni, että olen hiukan myöhässä mutta siellä eivät ymmärtäneet englantia joten soitin SOS palveluun ja lupasivat suostutella lääkäreiden pysyvän vielä työpaikallla sillä paikka menee kuulemma kiinni viiden aikoihin. No saavuimme lopulta perille kymmentä yli viimekerroilta tuttuun ulosteen tuoksuun (!) mikä siis oli sairaalan ulkopuolella.

Respassa ohjasivat kolmanteen kerrokseen missä oli uusi respa mistä ohjasivat lääkärin (?) puheille joka sitten heikolla englannilla yritti sönkätä mikä on tilanne. Oli hiukan sanat hukassa joten lopulta odottelimme toista lääkäriä. Kysyin soitanko SOS palveluun tulkkausapua mutta sanoi vain "Waita waita". Pikkutyttö pomppi sylissä ja kyseli mitä nyt tehdään.

Lopulta päätimme lähteä korvaspecialistin juttusille mikä oli toisessa kerroksessa ja muistankin vierailleeni hänen luonaan joskus pari vuotta sitten aikaisemminkin. Hirveän kovaan ääneen möykäten puhui jotain toiselle lääkärille ja hoitajalle ja lopulta ohjasi pikkupimun tuoliin mitä sähkökäyttöisesti nosti ylemmäksi. Laittoi kirkkaan lampun päälle ja otsapeilillä ohjasi valon korvaan (aluksi väärään ja sitten oikeaan). Hiukan sitä katseli ja väänteli, tyttö oli nätisti paikallaan (kauhusta jäykkänä) ja murahteli jotain kiinaksi. Lopulta tilanne meni ohi ja keskustelivat jälleen kovaäänisesti keskenään ja alkoivat kirjoittaa potilasvihkoon (semmoinen vihko missä potilaan nimi kannessa ja tekstiä kiinaksi sisällä) minkä saimme mukaan kotiin.

Kyselin kovasti, että onko heillä nyt diagnoosi mutta eivät ilmeisesti tunnistaneet sanaa. Hoitaja osasi kanssa jonkin verran englantia ja sanoi sitten, että antavat tytölle infuusion (antibioottia tiputuksella) mihin sanoin, että ei missään nimessä! Meni hoitajalta hiukan pasmat sekaisin mutta tarkensin, että ei mitään piikityksiä vaan pilleri tai jauhemuodossa antibiootit jos sitä päättävät hänelle määrätä.

Soitin tässä vaiheessa SOS palveluun josta ottivat kiinaataitavan lääkärin kehiin joka sitten varmisti diagnoosin kovaäänisen korvaspecialistin kanssa. Hetken päästä puhelin annettiin takaisin ja kerrottin, että englantia taitava lääkäri soittaa kohta takaisin minulle.

Lopulta siirryimme takaisin kolmanteen kerrokseen missä arpoivat lääkitystä, pitkällisen reseptien kirjoitteluiden jälkeen määräsivät antibioottikuurin ja vitamiineja. Tähän sitten taas puutuin ja sanoin, että vitamiinit ovat tarpeettomia. Tyttö syö hedelmiä nykyään sen verran, että lisävitamiinit eivät anna lisäarvoa. Taisi olla enemmänkin rahantienaamismielessä määrättyjä nuo. Aikaisemmin muistan, että meille annettiin kaikki mahdolliset lääkkeet mitä vaan voi sairauteen määrätä. Joten olin tarkkana.

Satuin vilkaisemaan hiukan maisemia ikkunasta ja näin isoja vesialtaita. Päättelin ulkonäöstä, että ahaa, siinähän on vedenpuhdistamo. Siitä tulee tuo ulosteenhajukin. Mutta sitten huomasin, että altaiden vieressä on paljon juomapullokoreja ja taustalla iso kyltti Siwo-olut! Eli kyseessä olikin oluttehdas, pitää hiukan miettiä vielä mitä merkkiä jatkossa tulee juotua...

SOS palvelun lääkäri vielä soitti ja kertoi, että antibioottikuuri tässä tilanteessa on ihan ok ja kannattaa tulla jälkitarkastukseen Shanghaihin ensiviikolla minkä meinaamme tehdäkin. Kovaääninen lääkäri ei kuulemma nähnyt kunnolla onteloa mutta muuten vaikutti ihan ok:lta.

No lopulta pääsimme alas aulan viereen maksamaan ja kahden tunnin palvelun hinnaksi tuli kokonasita 25.4RMB eli hiukan päälle kaksi Euroa. Aika mieletön hintataso täällä kyllä on etkä maksa tyhjästä! Pikkupimu kotimatkalla sitten simahti ja kotona vielä lääkittiin, syötettiin ja lopulta nukuttiin uudestaan. Loppu hyvin kaikki hyvin? Jatkuu ensiviikolla...