Tanaan kavin ostamassa Shanghaissa eraalta vanhojen tavaroiden (ja hiukan uudempienkin) kadulta itselleni Go-pelin puulaatikossa ja Mahjongg-laatikostin missa nappulat natisti omissa laatikoissaan. Kaiken maailman Mao-aiheisia patsaitakin, kelloja ja tauluja olisi loytynyt mutta jatin talla kertaa ostamatta. Naurava Buddhakin on ollut pidemman aikaa ostoslistalla mutta jostain syysta ei osaa ostaa mitaan vaikka niita on paljon tarjolla (mita jos ostaakin sen vaaran Buddhan?).

Nyt kun juhannuksen vietto onkin taalla Shanghaissa ja elaa pari paivaa hotellissa (Somerset Grand Hotel) on mukava hellitella itseaan saunalla ja uinnilla. Hotellista loytyy myos sali ja pikkasillle leikkihuone. Aamupala on ollut ihan hyva ja paivaohjelma on ollut kohtuullista, jotenkin aikaisemmin noista shoppailuista rasittui enemman, nyt tuntuu ihan lomalta. Loysin Tsing Tao Draft Beerin isoissa puolen litran tolkeissa, sita on ollut hauska lipittaa saunan jalkeen huoneessa.

Huomaan nauttivani kiinankielen kaytosta, on mukava tinkailla hintoja ja selittaa, etta haluaankin tuon. Tai jos haluaakin jollain muulla tavalla on hauska yrittaa sonkata jotain (aina ei onnistu mutta kuuluu haasteeseen). Huomaan myos nauttivani kiinalaisista pikkukaduista ja pikkukaupoista mita on vierivieressa. Valilla saattaa nahda johonkin huoneeseen missa joku paivanokosilla, miehet istuu kaduilla tuoleissa ja puistossa ihmiset pelaa Kiinanshakkia (gota en ole nahnyt kertaakaan pelattavan, kumma juttu).

Viime paivat on ollut sateisia mutta vastapainoksi taalla on ollut makeita ukkosia, salamat menee pilvesta pilveen ja pilvesta maahan, koko taivas on valkoisena. Vettakin on tullut oikein saavista kaatamalla mutta sekin on ihan ok, kun on niin lammin.