Ajattelin asentaa Fedora merkkisen Linuxin mutta sitä ennen on aina hyvä ottaa varmuuskopiot kaikesta (jos kaikesta huolimatta jokin menee pieleen) joten niin tein. Ja koska varmuuskopiot eivät pelkästään riitä, on myös hyvä testata, että varmuuskopiot toimii joten yritin aukaista DVD:lle polttamaani tar.gz pakattua tiedostoa (ei auennut). Tästä sisuuntuneena tein uuden paketin ja kokeilin aukaista sitäkin. Herjasi jonkun tiedostonimen koodauksista, että väärää koodausta. No korjasin ongelmat ja paketti ryhtyi toimimaan, samoin poltettu varmuuskopio toimi myös DVD:ltä.

Poltin sitten Fedora Core 5:n DVD:lle ja heti sitä käynnistämään kun oli poltettuna. Siihen voi ajaa sellaisen mediatarkistuksen mikä tarkistaa onko poltto ollut onnistunut, ei ollut. Eikun uudestaan vanhaan linuxiin ja taas poltto, uudelleen mediatarkistus eikä vieläkään toiminut. Ajoin kokeeksi memtest86:n mikä testaa onko muistit kunnossa ja avot, meikän toinen muistikampa on rikki. Aina samassa kohtaa valittaa virheelisestä datasta muistissa ja kun siirrän muistikamman toiseen paikkaan vika siirtyy sen mukana.

No otin muistikamman pois ja ajoin uudestaan muistitestin ja hyvin toimi. Tämän jälkeen poltin Fedora Core 5 DVD:n uudestaan ja nyt toimi mediatarkistuskin. Tuo rikkinäinen kampa on varmaan syyllinen epästabiilisuuteen ja moneen muuhunkin epämääräisyyteen mitä tässä koneessa on näkynyt.

No sitten itse Fedoran asennukseen, ei oikein mennyt putkeen, kun yritin käynnistää herjaa, että jokin kirjasto puuttuu. Asennan vielä uudestaan ja nyt käynnistyy ja toimii kohtalaisesti. Ilmeisesti levy on hiukan sekaisin useista koneen jumiutumisista tai jotain. Eli siivous/tarkistus/säätäminen jatkuu tämän viikonlopun...

Kävimme tänään kaupungilla ostamassa hiukan vaatteita, 7 paria kenkiä (!), esikoiselle polkupyörän (40EUR) ja mäkkärin kautta kotio. Shoppaaminen on rankkaa puuhaa, nyt ilmat on tosiaankin 20 molemmin puolin eli aika lämmintä alkaa olemaan, t-paidassa jo tarkenee.

Suklaasta puheenollen luin juuri Ylen uutisista, että Fazerin tulos oli odotettua pienempi, mahtaako syynä olla se, että meikäläinen ei enää käytä vanhaan tahtiin Fazerin tuotteita?