...täällä tuhansien saarien maassa (Kiinan Qiandao järven hotellin uima-altaalla). Eilen käytiin päikkäreiden jälkeen uima-altaalla ja tänään sitten aamupäivällä ulkouima-altaalla. Paikalliset eivät ui ulkona vielä tähän vuoden aikaan mutta ei kyllä ihmetytäkkään kun vesi oli aivan sikakylmää. Tuli suomen lämpötilat kun ensimmäistä kertaa talven jälkeen käy uimassa. Pikkupimut eivät oikein hirveästi vedestä innostuneet, olivat pääasiassa altaan reunalla ja lilluttelivat jalkojaan sekä järjestelivät uimatossuja riviin. Järjestelmällisiä tyttöjä kun ovat.

Aika "hauska" muuten käydä uimassa kun noin 50 henkeä töllöttää sivusta ja osa ottaa jopa valokuvia. Esikoinen kävi juoksemassa veden päällä olevan pallon sisässä, sai jostain syystä palvelun ilmaiseksi, hinta olisi ollut 40 RMB. Luvattiin mennä huomenna uudestaan. Kävin myös pikaisesti Suomalaisessa saunassa, missä oli Suomalainen kiuas, muuten oli surkea, lauteet oli kiukaan tasolla eikä Suomalaiseen tyyliin nostettuna ylemmäksi. Toinen pikkutytöistäkin oli mukana ja oli vaikuttunut siitä, että vesi sihisi kun heitti kiukaalle ;-).

Paikkana tämä hotelli on ihan OK, huone on hulppea mutta niin on hintakin. Ruoka on kiinalaiseksi hotelliksi ihan ok, länkkäriruokapaikassa palvelu tökkii ja meinaa mennä hermot. Kiinalaisesta ruokapaikasta ei voi sanoa poikkipuolista sanaa, palvelu on nopeaa, ruoka hyvää ja pikkupimut tykkää (johtuen nopeasta palvelusta). Hotellissa on myös privaattisaunat mihin kuuluu hierontahuone. Esittelijä painotti, että 68RMB privaattisaunan hintaan ei kuulu hierontaa. Mutta meikä tyytyi nyt tähän pukuhuoneen yleiseen saunaan pikkupimun kanssa.

Kävimme tänään toistamiseen länkkäriruokapaikassa ja painotimme, että pikkupimuille pitää tulla ruoat ensimmäiseksi. Monestihan meinaa tulla maailmanloppu jos ei ole mitään tekemistä tai mitään syötävää. Ensimmäisellä kerralla eilen länkkäriravintolassa saimme Kotirouvan kanssa salaatit ja vielä pääruoatkin, esikoinen sai oman kuuman koiransa ja pikkupimuille ei tullut piiitkäään aikaan mitään syötävää. Aloitimme tyypillisen piruilun, että paljonkos sen omeletin tekemiseen oikein menee aikaa kun toinen pikkupimuista parkui täyttä kurkkua.

Olen molempina päivinä nukkunut päikkärit ja iltasella hiukan pelannut PSP:llä. Ampunut laserpyssyllä ewokeita (hyi minua!) ja mätkinyt miekalla hämiksiä ja luurankoja. Jännä miten lomamatkalla tulee tehtyä niin eri juttuja mitä kotona, eikö kotona sitten voisi heittäytyä lomamoodiin samaan tyyliin? Vapaa-aika tulee tehtyä rutiinilla kun ei muka ehdi tehdä mitään muuta, pitää paneutua tähän dilemmaan, nythän siihen on pari päivää ennen töiden alkua ensi maanantaina...