...ja hengissä. Hiukan otti tuo kotimatka kun lähtölento keskiviikkona peruutettiin teknisen vian takia. Kirjoittauduin ulos hotellista sinä päivänä kahden aikoihin, kentällä olin kolmen aikoihin ja noin puoli viiden aikoihin nousin boarding alueelle. Siellä sitten todettiin, että nyt ollaan hiukan myöhässä ja sitten tuli tieto, että puolen tunnin päästä tulee lisätietoa. Poistuimme boarding alueelta ja odottelimme kunnes tuli lisätieto, että seuraava tieto tulee kahdeksan maissa. Saimme ateriakupongin (13EUR) ja menimme totaalisen jumiutuneeseen kahvilaan jonottamaan. Samaan aikaan yli 200 muuta matkustajaa (80% kiinalaisia) töni ja jonotti joten aika kaoottista oli.

Saimme jotain murkinaa ja odottelimme kahdeksaan kunnes tuli tieto, että lento on peruttu ja meille järjestetään hotellimajoitus ja iltapala. Jälleen kerran passintarkastuksesta Suomen puolelle ja laukkuja hakemaan, sitten tiskille kysymään hotellia, pääsimme Jumbon vierellä sijaitsevaan Holiday Bonus Inn hotelliin. Se oli ihan ok, huoneet hiukan karut mutta telkkarikanavat paremmat kuin aikaisemmassa kahdessa hotellissani. Tosin olimme siellä ilta yhdeksältä joten ei siinä paljon aikaa ollut muuhun kuin iltapalaan (Finnairin piikkiin) mikä oli ihan ok, valinnanvaraa ei ollut mutta annokseen kuului keitto, patonkia, kanaa riisillä ja kasviksilla. Juomaksi oli vettä.

Aamulla meidän sitten piti saada tieto milloin lähtee lento ja aamupalan yhteydessä tietoa olisi pitänyt olla saatavilla mutta ei ollut, hiukan myöhemmin tuli taululle tieto, että 11 aikaan aamusta tulee tietoa. Levytin hotellihuoneessa ja katsoin Suomen MTV:tä, mielestäni hyvää kamaa. 11:n aikaan sitten kuulin, että lento on 16:50 Hong Kongiin ja liput saisimme lentokentältä. Bussi tulisi hakemaan 12:30 joten edelleen löhöämään huoneeseen tunniksi.

Kentällä sitten valtava Kiinalaismassa meni jonottamaan lippuja, meillä eräs matkatovereista sai jostain aikaisemman jonotuslipun ja hoiti noin seitsemän lippuasiat kuntoon minä mukaanlukien. Sain tietää myös jatkoyhteyden eli hiukan päälle tunnin vaihtoajalla Hong Kongista Shanghaihin Cathay Pacificilla joten ei valittamista, tunnetusti hyvä lentoyhtiö. Itse Hong Kongiin lähtö oli myös myöhässä koska osa laukuista tuli viiveellä. Lento itsessään meni ihan ok, koneena MD-11 missä ei ollut penkkikohtaisia näyttöjä mitä kehuin toiseen suuntaan. No käytin aikani hyvin ja luin Hesarin ja Suomesta ostamani 911 aiheisen kirjan. Kirja oli ihan mielenkiintoista luettavaa, se kertoi Pakistanilaisesta huippuosaajasta jonka elämä heittää volttia 9/11 tapahtumien johdosta. Eli ns. toinen näkökulma 9/11 tapahtumiin, kuulemma jenkeissä best selleri kirjoja.

Saavuimme samaan aikaan Hong Kongiin kuin oli seuraavan lennon check-in aika. Onneksi laukut meni suoraan seuraavaan kohteeseen, minulla oli ollut tieto, että pitää erikseen tsekata ulos tuossa välissä mutta ei sitä tarvinnutkaan joten vain kävelimme reippaasti turvatarkastusten kautta Shanghaihin lähtevän koneen portille ja olimme onnellisesti koneessa.

Jälkimmäinen kone oli kunnon Airbus 330 mistä löytyi matkustajakohtaiset näytöt, ruoka oli parempaa ja tarjoilu ihan ok. Tosin huomasin olevani hiukan aamuäreä kahden tunnin huonosti nukutun/valvotun yön jälkeen. Zippailin myös tällä lennolla ja torkuin puolikumarassa mm. laskun aikana, kivasti virvoittaa mieltä kun renkaan älähtää asfalttia vasten ;-).


Shanghaista sitten kolmisen tuntia autolla kotio ja pihalla odottivat pikkupimut suut messingillä. Olivat juuri tulleet tarhasta ayin kanssa, kylläpä oli ollutkin ikävä. Esikoinen kanssa tuli jo ovella vastaan kysymään mitä tuliaisia ja kun kuuli, että ei leluja naama oli kuin myrkynnielemä mutta toipui kun sai neljä sarjakuvalehteään. Pikkupimuille vein Puuhapeteä ja Muumi-musiikkia. Kotirouvalle lehtiä ja kirjallisuutta ja tietenkin karkkia. Mukava olla taas kotona ja onneksi on kotona, vaikka kotimatkaan menikin keskiviikon hotellin ulostsekkauksesta laskien 44 tuntia (kolmen aikaan Kiinan aikaan kotona).